L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

diumenge, 23 d’octubre del 2016

CEM Maria Grever, música i poesia



Viure poèticament amb un ambient musical és un regal que alena l’esperit, transcendeix la matèria i emociona la persona. Amb la intimitat d’un grup d’amics el meu llibre de poemes GLOPS ERÒTICS DE SOSPIRS BIBLICS em recomanà un recorregut de l’amor amb la pancarta de sortida de l’erotisme i la d’arribada de la mística. I en aquesta caminada el protagonista és el ser humà que gaudeix de tots els elements perquè llueixi la veritat personal de cadascú en la vida. La centralitat i el protagonisme té un nom: el ser humà. L’exercici de l’amor és el model de relació més apassionant. Les mans, els ulls, els llavis, els braços, els peus, la pell i el òrgans sexuals són per naturalesa l’autèntica màquina d’estimar, que a partir de l’erotisme que és la forma material fins a la mística que és l’assoliment de la felicitat absoluta, demostren que el ser humà és per naturalesa transcendent. I aquesta transcendència l’he experimentada en la lectura del llibre bíblic EL CÀNTIC DELS CÀNTICS i en una anàlisi, encara que no sóc historiador, de la humanitat. L’home i la dona des dels temps més llunyans de la prehistòria i de la història han manifestat en els seus fets el desig de transcendència i en la mitologia grega i romana esdevé més evident. La presència de la divinitat es desitjava en tots els àmbits de la vida, també en l’amor com ho palesen la deesa grega Afrodita i la romana Venus. I el fruit d’una elles fou Eros, el déu de l’erotisme. La seva realitat és un símptoma de l’aspiració humana d’un més enllà que es reforçava amb la divinització de personatges que per algun motiu esdevenien rellevants o perquè la seva situació social era més creïble si se’ls divinitzava, com els faraons egipcis o els emperadors romans. Però el llibre bíblic en la seva projecció palesa una evolució d’una altra racionalitat en la que cada ser humà a partir de l’erotisme pot assolir el seu lloc en la divinitat. Les expressions eròtiques del Càntic del càntics humanitzen i espiritualitzen els petons, les abraçades, el llit i la recerca de l’estimat pels indrets més arriscats a l’estil de les gaseles. Un petó regala el goig de les essències dels fruits dels raïms i la vinya és l’estimada o l’estimat acaronat per les mans i gaudint les suavitats dels perfums de les flors i de l’aire ventat pels pàmpols dels ceps. En la darrera estrofa del Càntic llegim: ”Oh, estimada, que sojornes als jardins: els meus companys es deleixen per escoltar la teva veu. Fes-me-la sentir”.
L’ambient, al CEM Maria Grever, assolí una temperatura de calors sublims amb l’agermanament de la música i la poesia. ERNEST BRICEÑO, al piano, acompanyava la cantant ELLEN, que obsequiaren amb cançons de la cultura oriental en les que la relació amorosa n’era el tema central. Música i poesia al CEM Maria Grever, un missatge humà de projecció a l’infinit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada