L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dilluns, 7 de novembre del 2016

POESIA AMB ELS JOVES I DELS JOVES



Una de les urgències del nostre segle reclama una relació més humana intergeneracional. Òbviament que els objectius de la gent gran poden diferir dels de la gent jove, però les diferències són raó de diàleg, no d’oposició. La meva experiència em demostra que els joves volen i desitgen bones relacions entre les diferents edats i la base no és altre que ser considerats com a persones amb la maduresa corresponent a l’edat. Sóc tan persona com els pares i els avis és la meta de sortida de la cursa de les relacions humanes intergeneracionals. I aquesta raó tan natural i humana es pot i cal tenir-la present en totes les etapes de l’existència. El Niu d’art poètic de Parets del Vallès té molt clara la necessitat de treballar aquestes relacions. I la poesia és un vehicle creatiu en la configuració dela convivència. Òbviament que cada etapa de la vida té finalitats pròpies i objectius diferents en la forma i comuns en el missatge. Darrerement he incorporat en les imatges de la convivència humana els castells. La diferència d’edat hi juga un paper molt important a l’hora d’enlairar-los. La base la configuren fonamentalment gent gran i a mesura que els Castell s’enlairen la presència del jovent es cada vegada més necessària fins a la dels infants en la figura de  l’anxaneta.
La gent gran, en el Castell de la poesia, hi aporta una base compacta i densa, i quan la joventut s’hi afegeix apareix la lleugeresa, la volatilitat en la forma i el concepte i quan ho intenta un infant el poema és desfà a les mans per la seva senzillesa i generositat. El Niu d’art poètic de Parets del Vallès desitja en el seu Castell la presència de totes les edats. Aquest és l’objectiu dels concursos de poesía, dedicats al món escolar i a la gent de totes les edats en les Festes de la Poesia que organitza. I també hi vol totes les edats en els recitals de cada més.
Concretament, el recital d’aquest més de novembre, que se celebrarà el dia 20 a les 18 h. a la Sala Bassart de la Cooperativa, està dedicat als poetes i rapsodes joves. Niu d’art obre les portes i en el primer recital li agradaria la presència dels joves, nois i noies, i també de totes aquelles persones que estimen la poesia. Per què Parets esdevingui un referent de la poesia, les activitats poètiques han de ser de tothtom. El Niu d’art en será el fil conductor. El dia 20 de novembre a les 18 h. hem d’omplir la Sala Bassart de la Cooperativa. Amb la poesia hem de fer brillar la capacitat creativa de la gent de Parets del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada