L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimarts, 15 de novembre del 2016

Poesia, l’ànima dels pobles



El Niu d’art poètic de Parets del Vallès viu intensament la riquesa cultural i cívica de la poesia i un dels seus objectius porta a conscienciar i conèixer la veritat poètica de cada ésser humà. Aquesta consciència no significa que cada persona és un poeta a l’estil que es comparteix avui dia, no tothom se sent atret i capaç d’escriure poemes, però sí que tothom sent interiorment la bellesa del sentiment humà i la necessitat de viure’l. És aquesta la poesia que el Niu d’art de Parets convida a sentir i viure a tots els seus ciutadans des de totes les vessants de la seva existència. No és poeta només qui escriu poemes sinò el que sent la creativitat de la poesia en l’espai social que li ha tocat viure. Un bon comercial pot sentir-se poeta encara que no sàpiga escriure poemes. També és veritat que en aquest apartat de la vida, com en molts d’altres, hi ha persones que es creuen poetes perquè escriuen poemes que no porten enlloc però que cal respectar la seva il·lusió. En la poesia com en tots els àmbits de la vida cal saber entendre quin és el teu espai i quina és la teva capacitat.
I la poesia ens pot ensenyar a tots i totes com som i on estem. Malgrat les diferències i les possibles distàncies la gent senzilla i humil  demostra en la seva percepció una capacitat poètica de gran nivell. La meva humil experiència en recitals de diferents indrets de Catalunya m’ha alliçonat extraordinàriament de com viu la poesia molta gent de casa nostra i cap on dirigeixen les seves preferències. I normalment sempre envers els millors. Veritablement, la poesia és l’ànima dels pobles. I Parets del Vallès hi juga un paper il·lusionat.
El proper diumenge, dia 20 de novembre a les 18 h. a la Sala Bassart de la Cooperativa será escenari del recital mensual del Niu d’art dedicat als joves, als joves poetes i als joves rapsodes que acompanyaran als membres i amics del Niu d’art en el gaudi mensual de la poesia. Des d’el Niu d’art es convida a totes les entitats joves i als joves de les altres entitats i als joves individualment a participar-hi amb poemes propis o d’altri. Es desitja que esdevingui una vetllada d’una emotiva relació intergeneracional. Parets del Vallès amb la poesia envers una convivència rica culturalment perquè la poesia és ànima dels pobles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada