L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimecres, 1 de març del 2017

Niu d’art poètic, un nou pas endavant



El Niu d’art poètic de Parets del Vallès a un any vista de celebrar les noces d’argent conserva intacta la il·lusió del primer dia, essent el seu objectiu avançar i millorar en las tasca de promocionar l’estimació de la poesia, creant afició i desitjos de poeta.La tasca del Niu d’art poètic es prou coneguda a Catalunya amb l’organització de concursos, recitals i espectacles. El concurs de rapsodes i de poesia inèdita, el més veterà, s’ha vista acompanyat per l’infantil dedicat a les Escoles de Parets i amb l’intent, perquè nomès s’ha celebrat una vegada, de continuar el de Poesia Jove amb la publicació del poemari guardonat. L’any 2014 TEMENOS EDICIONS, publicà BALLANT AMB L’HEURA, de Roser Bastida Barau.
En l’objectiu de crear noves il·lusions, enguany en les Bases s’hi ha afegit la modalitat de POESIA VISUAL i es desitja una gran participació. Es preveu presentar, amb una exposició els poemes participants, el dia del lliurament dels premis. Es demana un sol poema i el premi del guanyador és de 500 €.
La novetat de les activitats poètiques de l’any ha incorporat dos espectacles, un dedicat a Ramon Llull amb el títol de TOTS I TOTES SOM RAMON LLULL, presentat al teatre de Can Rajoler i un altre dedicat al poeta de Parets, isidre Oller, titolat EL VENT EM PARLA DE TU, inspirat en el seu llibre de poemes TH WIND CRIES MARY.
S’està preparant un  tercer, que se celebrarà el mes de març del 2018.  La il·lusió de l’entitat vallesana no té límits i en el recital del més de febrer d’enguany s’insinuà la possibilitat de crear l’Escola de Poesia del Niu d’art.
El diumenge dia 28 del més de maig d’enguany se celebrarà el II Congrès de poesia popular catalana en el restaurant La Salut. La voluntat de Niu d’art és encarregar una conferència  a Isabel Clara-Simó amb la col·laboració en el col·loqui i recital de Mariona Comellas al matí de les 11 a les 13 h. Amb les dues ja s’hi ha contactat. Dinar de germanor i Recital a la tarde a càrrec de RIMATERRÀNIA i micro obert si s’hi escau. Obertament, Parets del Vallès una població catalana que viu i estima la poesia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada