L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimarts, 28 de juny del 2016

Niu d’Art Poètic homenatja Anna Dodas



Els recitals poètics mensuals del Niu d’Art de Parets del Vallès palesen una orientació basada en l’afirmació de la llengua catalana com a protagonista i objectiu central de cada actuació però amb la mà estesa a totes les llengües que es parlen en l’actualitat a Catalunya amb la finalitat de convertir en realitat l’autèntica globalitat de convivència. El recital del mes de juny celebrat a la Sala Basart de la Cooperativa no fou aliè a l’objectiu de convivència amb poemes de llengua castellana i desitgem en un futur no llunyà, com ja ha esdevingut en un  recital, la presència de llengües germanes que es parlen a Parets del Vallès i a la Comarca. Un exemple d’aquest objectiu el tindrem en el recital de la Festa major d’Estiu dedicat a la poesia anglesa dels EE UU d’Amèrica, amb la corresponent traducció al català.
Isidre Oller, vicepresident del Niu d’Art, va fer una glossa molt acurada de la personalitat literària de la jove poeta catalana, vilment assassinada quan amb una altra companya es dirigien a l’Alguer. La poesia d’Anna Dodas, va remarcar Isidre Oller, és una poesia amb una projecció de futur per la seva qualitat literària i per la seva clara vessant humana. Els rapsodes assistents ho feren palès recitant tots ells un poema d’Anna Dodas, poemes acceptats molt afectuosament i solidàriament aplaudits.

L’actuació de la Coral del Casal Sant Jordi hi aportà la sensibilitat de la música, germana bessona de la poesia i portaveu de les il·lusions més entranyables del ser humà. Francament l’aportació d’una Coral de Gent Gran hi col·laborà amb el valor afegit de l’eterna joventut, no només amb les cançons sinó amb l’entusiasme i companyonia en el brindis finals amb una copa de cava a les mans per comentar el recital, recordar belles cançons, refermar l’amistat i enfortir la convivència. Un exemple la relació de convivència cultural de la gent del Niu d’Art i la Coral del Casal Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada