L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dilluns, 3 d’abril del 2017

Poesia, art i esport en la Festa de la poesia escolar de Parets del Vallès



El festival de poesia escolar que se celebrarà el dissabte vinent, 8 d’abril de 2017 al Teatre de Can Rajoler esdevindrà una exposició viva de germanor entre la paraula, l’escultura i l’esport. Una d’aquelles vivències tan desitjades al nostre temps de com es treballa la globalitat. La festa de la poesia escolar de Parets del Vallès en será un exemple viu, creat amb la capacitat creativa dels infants durant la seva escolarització. Oferiran un espectacle verdaderament memorable des de la senzillesa, l’esforç i l’entusiasme en el que els poemes seleccionats del Concurs Escolar de Poesia de les escoles d’ESO de la població paretana competiran també pel guardó del millor rapsode. Paraula i veu, artistes de l’existència.
Però en el concurs d’enguany, una nova modalitat d’expressió artística s’afegirà a la festa demostrant la poètica de l’expressió corporal. Nenes i joves de l’entitat VALLESÀ RITMICA CARDEDEU demostraran amb els seus moviments la qualitat artística i expressiva escultural del cos humà amb un llenguatge creador de formes que conviden i ajuden a l’enriquiment integral del ser humà.
La importància del missatge del Festival de Poesia Escolar rau en la circumstància que els protagonistes són gent infantil i jove de la societat. Llegint els poemes enviats a concurs o contemplant un festival de gimnàstica rítmica infantil es descobreix el perquè els més petits també són importants i molt a l’hora de configurar un model de  convivència en pau. I ho són d’importants perqué es saben expresar en silenci escribint, de paraula recitant i explicant i en moviment creant escultures vives.
Els poemes del concurs d’enguany, tots tenen missatge i com es diu popularment “enganxen” i s’hi descobreix un futur literari molt esperançador. I no es pot oblidar el treball dels mestres i les mestres en la transmissió del saber i de com manifestar la seva comprensió. Els poemes d’enguany donoten també una dedicació especial a la mètrica, a la poesia estructurada en estrofes i rimes o en la poesia lliure. Veritablement un treball molt meritori. L’agermanament poètic, Parets Cardedeu, en la paraula i el moviment escriu des de la humilitat de si no us feu com aquests infants no assolireu la convivència en pau, el capítol de la història de la realitat intergeneracional.
Una lliçó molt important: les nenes i els nens, els i les infants, els i les joves també són persones i els hi agrada que se'ls hi reconegui. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada