L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

diumenge, 23 de desembre del 2018

NIU D’ART ESDEVINGUÈ GLOBALITAT


La intensitat del moment és més que una celebració, és una veritat acceptada i una realitat viscuda. El recital de Nadal de l’entitat paretana amb l’objectiu central de la cultura catalana palesà com des de la defensa de la identitat, l’exercici de la germanor amb les altres cultures és la vivència possible, necessària i urgent. Cada cultura amb el seu idioma i totes juntes amb el mateix objectiu, ser promotores de la pau mundial. I des de la humilitat i la senzillesa aquest fou el missatge viscut a la Sala Basart de la Cooperativa amb poesia i música de casa i amb paraules d’altres pobles del món. Missatges recordats per persones de totes les edats, des de joves de quinze anys, amb persones d’edat madura i amb veus de la vellesa. Universalitat intergeneracional.
A Parets del Vallés s’escoltaren poemes de dos mil anys d’història, poemes de cultures d’Europa, Africa, Ocenia, Asia i Amèrica amb missatges humans i missatges de la Cova de Betlem. I tots els missatges amb la má estesa de la poesia catalana que donava la benvinguda als poemes d’arreu amb la corresponent traducció catalana. Les cultures no es barallen entre elles, són algunes persones que es creuen que elles són la cultura, no accepten les altres i es volen imposar per la força, però la protecció de la defensa de la gent senzilla i digna és més poderosa i des de gairebé el silenci en l’espai avança perquè llençar al vent una esperança significa avançar caminant i volant. Amb la paraula i la música, una entitat que és un punt en el llibre de la història, va fer brillar aquest punt que no és un punt i final, sinò un punt i apart per què el missatge de la germanor no pot deixar de caminar. Un objectiu de mà estesa del Niu d’Art de Parets que té les portes obertes dels seus recitals a totes les cultures amb la seva veu pròpia. I organitzar la gran festa de les poesies del món ha de ser orgull del poble i admiració dels veïns propers i llunyans, perquè el veinatge el configura la cultura amb el respecte a l’espai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada