L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dilluns, 6 d’octubre del 2014

BINARY EMOTIONS NIGHTS

Els dijous i divendres  d’agost a octubre han oferts als amics de la cultura, bàsicament música i poesía, de Parets del Vallès i pobles de l’entorn, un llaminer programa en el que la joventut s’hi esplaiava amb els seus missatges. Els joves emprenedors de Binary Emotions Records, amb la col·laboració entusiasta de la Gelateria JIJO, han creat l’entitat cultural Binary Emotions Nights i amb ella el CICLE CULTURAL presentat a la Terrassa de la Gelateria JIJO, vora el PARC DE LA LINERA. Per la meva condició de membre del Niu d’Art vaig tenir l’oportunitat de gaudir i col·laborar en el cicle, essent per a mi una experiència, podría dir nova, a l’estar en contacte directe amb el missatge cultural jove. El Niu d’Art m’en feu col·laborador en el camp poètic en les dues sessions programades i, a la vegada, partícep en qualitat de públic d’altres activitats, especialment musicals.
CREAMY CREATURE (Poesia musicada) grup format pels components de Binary Emotions Records, oferí un recital poètic en el que la poesia, anglesa, francesa i catalana es recolzava no només en la veu sinò fonamentalment en el llenguatge corporal en variades postures que el poema reclamava i  els músics amb una guitarra acústica i una mandolina li donaven a la paraula un valor afegit, valor que sovint esdevenia l’autèntic rapsode del poema. Un recital, que per els neòfits als idiomes, ens facilitava la seva comprensió i a la vegada la intensitat del seu gaudi, perquè la transmissió del missatge era vital. CEM MARIA GRÈVER ofertà una de les darreres actuacions amb la presència dels seus Combos, grups musicals que estudien la música sota els professors de l’Escola i els alumnes n’esdevenen en certa manera creatius dels seus concerts. Concerts que tenen un valor social afegit perquè possibiliten el reciclatge de joves que troven en la música una nova orientació de la seva vida. Un concert el seu en la dinámica pedagógica de coordinar les relacions intergeneracionals mitjançant la música.

Parets del Vallès ha gaudit d’un CICLE CULTURAL que s’ha de convertir, i amb l’ajuda dels amics de la cultura, en un referent cultural important en la vitalitat d’un poble. I és important i referent per què és intergeneracional. Als meus vuitanta i escaig d’anys he gaudit intensament d’aquesta relació. La nova entitat paretana BINARY EMOTIONS NIGHTS, una fita cultural en la història de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada