L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dissabte, 14 de maig del 2016

POESIA, ART I MÚSICA A ARTEMISIA


La Galeria d'ART, Artemisia, de les Franqueses del Vallès, desafiant un dia gris per la pluja, va viure una tarde cultural protagonitzada per la poesia, la pintura i la música. La trobada seguida per un grup d'amics de l'art i la cultura, estava centrada en els poemes del llibre ULLS DEL VENT PLOREN, una reflexió d'un gran fons humanista, sobre les pintures de Jesús Costa Biero, una verdadera filosofia social que converteix l'ull en el pensador crític que analitza situacions, accions que es pateixen en les diferents capes socials de la societat. Joan SaVila, amic de l'artista, descobreix el fil poètic de la vida.

L'autor del llibre, comentà la seva poesia, que busca la centralitat gloibal de les persones, que si senten curiositat estan en el bon camí per descobrir la sevsa capacitat poètica.
Marina Serra, de Parets del Vallès, violinista hi aportà a la vetllada el valor afegit de la música que ambientava la sala i convida a gaudir del llibre de poemkes que es cadascú. Alternant lectura i comentari del poema, la violinista de Parets del Vallès hi aportava aquell ambient que confirmava cop podria ser la societat si la cultura, amb el reforç de la poesia, la música i la pintura, veritablement integrades en el ser humà, en una convivència en pau i felicitat. 

Joan Sala Vila, autor dels poemes, conduia la  la lectura i el recital i convidava els assistents a participar i aportar les seves idees i com vivien les emocions de l'art. Una verdadera fraternitat viscuda intensament com hom palesava l'atenció i el silenci regnant en els diferents comentaris que es feien dels poemes i de les puntures.

Marina Serra amb el seu violí hi aportava aquella ambientació que nomès la música pot crear. La participació dels assistents demanà al poeta si les metàfores dels seus poemes eren buscades o que les escribia directament d'acord amb la seva inspiració. Curiosa pregunta que fou constestada amb tot sinceritat que afluia directament en el procès creatiu. Una segona pregunta volia conèixer la filosofia del poeta. La resposta fou concreta: eb el respecte al ser humà i en la serva integritat global, quan ell donava una imatge de la seva veritat i justícia. Una trobada emotiva, sentida i enriquidora per a tothom. L'art, poesia i música, base necessària en la definició de la persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada