L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dijous, 28 de juliol del 2016

LA POESIA A LA FESTA MAJOR DE PARETS



No negaré l’impacte social de la darrera celebració de la Festa Major de Parets del Vallès. Multitudinària, oberta i festiva. Com a President del Niu d’Art Poètic de Parets no puc estar satisfet de la presència en la festa, de la poesia però sí que ho estic i molt del treball realitzat i el recital celebrat a Can Serra del Padró fou un model d’execució i un missatger de la poesia com a valor social, tant des de la vessant literària com  de la vessant humana. Però dóna la impressió que oficialment no existia. “Parets al dia” no publicà ni una paraula de l’acte. En el reportatge posterior de Vallès Visiò, tampoc. Presències oficials, cap. La del fotògraf, potser fou la única i agraeixo. Malgrat tot, com a President del Niu d’Art, presidència que si alguna persona de Parets vol exercir demà mateix li cedeixo, malgrat tot, repeteixo, estic content i satisfet del recital celebrat a Cal Serra. I ho estic pel que representa i per l’acollida que se li va donar al Niu d’Art i perquè és un espai cultural, al servei del poble, extraordinari per la geografia, excel·lent per la història i solidari per la realitat actual.
Seu d’una taller d’escultura dirigit per Josep Plandiure i una invitació a viure-hi culturalment per part dels responsables de la finca. Confesso, honestament, que abans de la celebració no estava tranquil i els nervis em dominaven, nervis i intranquil·litat que la presència de més de seixanta persones a l’acte es tornaren en tranquil·litat, satisfacció i alegria. La presència de gent de la poesia del poble i vinguda de fora feu que el recital esdevingués, en una solitud propiciada per la pluja, un esdeveniment cultural que honora el poble que el viu. La conjugació poètica musical fou una demostració de la qualitat cultural popular manifestada, musicalment per Yaneisi Martínez, i poèticament pels components del Niu d’Art. El recital sobre poesia nord-americana moderna palesà la vàlua literària del vicepresident del Niu d’Art, Isidre Oller, poeta també ell, i un valor cultural que ha escollit Parets per la seva residència. Amb la qualitat real i els objectius assignats, el Niu d’Art Poètic de Parets treballa i treballarà perquè la població vallesana esdevingui, encara més, un referent poètic en el marc de les lletres catalanes. Haver col·laborat a la Festa Major 2016 és per al Niu d’Art un orgull, una satisfacció, malgrat les dificultats, i un repte de futur ambiciós.
Joan Sala Vila, president del Niu d’art poètic de Parets del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada