L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

divendres, 24 de febrer del 2017

Vint-i-quatre anys del Niu d’Art




El dia 20 de febrer de 1993, el poeta paretà Josep Malla va escriure.”En el dia en curs, divuit de febrer de 1.993, en el café Jardí de Parets i a les divuit hores trenta minuts ha tingut lloc la presentació i inauguració del NIU D’ART POÈTIC de PARETS I EN EL QUE AMB AQUEIXES LLETRES es deixa constància del ponderat i mai preuat aconteixement”. Capdavanter de l’esdeveniment i de la institució de l’entitat fou en Jaume Anfruns que amb aquest acte reafirmava el moviment poètic que es vivia a la població des dels anys seixanta. L’organització de festivals de poesia una vegada a l’any des de els anys seixanta es commemorà amb la celebració de les noces d’or de la poesia a Parets que l’any vinent convidarà a celebrar les noces d’argent de l’entitat. Des dels inicis Jaume Anfruns era l’ànima del moviment poètic que podem classificar en tres etapes: Primera: celebració de festivals de Poesia una vegada a l’any. Segona: institució del NIU D’ART POÈTIC l’any 1993. Tercera: donar a l’entitat personalitat jurídica el 8 de novembre de l’any 2007. En totes les etapes Jaume Anfruns hi ha aportat el seu treball si bé a partir de 1993 les presidències del Niu d’Art han correspost a Maria Pujol, Miquel Molina, Jaume Anfruns i Joan Sala Vila. Enguany celebrem el 24è aniversari i una excel·lent manera és recordant i homenatjant socis fundadors que vivien intensament la poesia com Joaquima Guasch que dissortadament ja no està engtre nosaltres. En pau reposi. La seva poesia palesa la il·lusió de viure amb senzillesa les emocions mitjançant la paraula sense pretensions de best seller sinò estimar.
I amb aquest objectiu va escriure els seus poemes i publicar el seu llibre LA MEVA HISTÒRIA DE RECORDS I PENSAMENTS. Amb l’homenatge a la Joquima, cofundadora del Niu d’Art és just recordar les persones que l’any 1993 van donar vida al Niu d’art poètic de Parets. Són: Rosa Moles (Canovelles), Josefina Font (Centelles), Isabel Pérez (Montcada), Joaquima Guasch i Dolors Macià (Parets), Joan Aliguer (Mollet),Pere Feliu (Artès), Andreu Coll (Centelles), Josep Bover  i Genís Tura (Granollers), Julio Gallardo (Mollet), Josep Fitè, Joan Navarro, Josep Malla i Jaume Anfruns (Parets). La vida del Niu d’art ha palesat des d’els seus inicis una ferma voluntat de promoure la cultura catalana amb la poesia i de contribuir i donar a conèixer l’aportació de Parets en el món literari i poètic. Els vint-i-quatre anys han estat positius tant en l’objectiu de promocionar la poesia i els poetes catalans, com també donar a conèixer els potes locals i les seves obres. El Niu d’art poètic en la commemoració del seu 24è aniversari allarga la mà a totes les entitats de la població oferint la seva col·laboració quan escalgui i dedsitjant saludar-les en els recitals mensuals i en les seves festes. Diumenge, 26 de febrer de 2017, a la sala Bassart de la Cooperativa el Niu d’art se sentirà molt honorat amb la presència dels amics de la poesia de Parets del Vallès  de la comarca i d’arreu.


El dia 20 de febrer de 1993, el poeta paretà Josep Malla va escriure.”En el dia en curs, divuit de febrer de 1.993, en el café Jardí de Parets i a les divuit hores trenta minuts ha tingut lloc la presentació i inauguració del NIU D’ART POÈTIC de PARETS I EN EL QUE AMB AQUEIXES LLETRES es deixa constància del ponderat i mai preuat aconteixement”. Capdavanter de l’esdeveniment i de la institució de l’entitat fou en Jaume Anfruns que amb aquest acte reafirmava el moviment poètic que es vivia a la població des dels anys seixanta. L’organització de festivals de poesia una vegada a l’any des de els anys seixanta es commemorà amb la celebració de les noces d’or de la poesia a Parets que l’any vinent convidarà a celebrar les noces d’argent de l’entitat. Des dels inicis Jaume Anfruns era l’ànima del moviment poètic que podem classificar en tres etapes: Primera: celebració de festivals de Poesia una vegada a l’any. Segona: institució del NIU D’ART POÈTIC l’any 1993. Tercera: donar a l’entitat personalitat jurídica el 8 de novembre de l’any 2007. En totes les etapes Jaume Anfruns hi ha aportat el seu treball si bé a partir de 1993 les presidències del Niu d’Art han correspost a Maria Pujol, Miquel Molina, Jaume Anfruns i Joan Sala Vila. Enguany celebrem el 24è aniversari i una excel·lent manera és recordant i homenatjant socis fundadors que vivien intensament la poesia com Joaquima Guasch que dissortadament ja no està engtre nosaltres. En pau reposi. La seva poesia palesa la il·lusió de viure amb senzillesa les emocions mitjançant la paraula sense pretensions de best seller sinò estimar. I amb aquest objectiu va escriure els seus poemes i publicar el seu llibre LA MEVA HISTÒRIA DE RECORDS I PENSAMENTS. Amb l’homenatge a la Joquima, cofundadora del Niu d’Art és just recordar les persones que l’any 1993 van donar vida al Niu d’art poètic de Parets. Són: Rosa Moles (Canovelles), Josefina Font (Centelles), Isabel Pérez (Montcada), Joaquima Guasch i Dolors Macià (Parets), Joan Aliguer (Mollet),Pere Feliu (Artès), Andreu Coll (Centelles), Josep Bover  i Genís Tura (Granollers), Julio Gallardo (Mollet), Josep Fitè, Joan Navarro, Josep Malla i Jaume Anfruns (Parets). La vida del Niu d’art ha palesat des d’els seus inicis una ferma voluntat de promoure la cultura catalana amb la poesia i de contribuir i donar a conèixer l’aportació de Parets en el món literari i poètic. Els vint-i-quatre anys han estat positius tant en l’objectiu de promocionar la poesia i els poetes catalans, com també donar a conèixer els potes locals i les seves obres. El Niu d’art poètic en la commemoració del seu 24è aniversari allarga la mà a totes les entitats de la població oferint la seva col·laboració quan escalgui i dedsitjant saludar-les en els recitals mensuals i en les seves festes. Diumenge, 26 de febrer de 2017, a la sala Bassart de la Cooperativa el Niu d’art se sentirà molt honorat amb la presència dels amics de la poesia de Parets del Vallès  de la comarca i d’arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada