L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimarts, 27 de febrer del 2018

La poesia a Parets del Vallès una referència de convivència


Un poema pot ser o no ser poesia, la poesia és molt més que un poema, perquè està en les arrels de la vida. El millor poemari que es pot escriure és la vida de cada ésser humà. Els poemes que es publiquen en llibres, es reciten, fan amics i amigues, estan supeditats a la qualitat cultural de cada persona i d’acord amb aquesta qualitat manifestada amb la paraula es parla de la qualitat de la poesia. Podem parlar de dos nivells, l’humà i el cultural, que s’interelacionen i es necessiten i com és natural i lògic les diferències hi són i marquen nivells. Podem parlar-ne a Parets actualment? D’acord amb el barem qualificador, a Parets en l’actualitat no hi ha una figura poètica de nivell però penso que en camí sí, per la qualitat d’alguns poemaris publicats darrerament. De poesia humana n’hi ha i molta. És una llàstima que el Niu d’art poètic que ha sembrat molt fent una gran tasca sigui una entitat minoritària pel nombre de socis i crec que la nova presidencia recollirà els fruits de la molta llavor sembrada. Dos dels membres de la junta, el President i no ser si  qui serà la vicepresidenta, són poèticament molt bons, tant en el fons com en la forma. Els acompanyen altres escriptores i escriptors de poesia que col·laboraran perquè el nivell poètic de la població sigui més valorat en el marc cultural de Catalunya. Hi ha indicis que fan entendre per l’interès que han demostrat per exemple entitats com l’Institut de les lletres catalanes i l’Ateneu Barcelonès. No es pot oblidar les relacions amb força entitats poètiques de diferents poblacions catalanes, com Artès, Centelles, Puigcerdà, Torelló, Olot, LLiçà de Vall, i  Mollet. Niu d’art ha treballat i treballa la poesia infantil amb la Festa de la Poesia Escolar, que és la base més ferma de futur i no podem oblidar la Festa de la Poesia del més octubre amb els guardons de poesia indèdita, visual i rapsodes. Estic convençut que la nova direcció no només continuarà sinò que recollirà fruits importants.
Els recitals de cada més han fet palesa la qualitat poètica humana de les persones que hi participen amb poemes propis o d’altri i han proporcionat relacions amb moltes persones que viuen la poesia en un ventall considerable d’idiomes. Des d’aquestes humils ratlles recomano a les persones de PARETS que estimen o escriuen poesia, en català, castellà, basc, galleg, llleonès, anglès, francés, àrab, i altres llengües que es parlen a la ciutat que s’integrin al Niu d’art. El fet de que el Niu d’art té per objectiu la llengua catalana no significa que no accepti la companyia de la poesia en els idiomes que es parlen a la població. És molt important que tothom descobreixi la capacitat poètica que porta en el seu interior i és una llàstima que no en gaudeixi. Amb la col·laboració de tothom fem de Parets un municipi poètic, que sincerament vol dir més humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada