L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

diumenge, 14 de setembre del 2014

11 DE SETEMBRE 2014 A LES 19 H

RECITAL NIU D’ART A BINARY EMOTIONS NIGHTS
La Diada de l’11 de setmbre va ser present al recital de la Gelateria JIJO amb poemes de Montserrat Abelló, Martí Pol, Joan Maragall, Apel·les Mestres, Àngel Guimerà, Josep M. de Sagarra, Vicent Estallès i poemes d’escriptors locals.
L’acte va començar amb un record de Monterrat Abelló llegint el seu poema: VISC PER NO MORIR. “Visc per no morir / i lluito per viure./ Per no perdre cap / d’aquests moments / que sé irrepetibles.” Una curta  glossa de la seva vida i quatre poemes seus recitats magistralment per Carme Manau i Maite Mompart foren el record de la gran poeta catalana.
El poema MEDITACIÓ ÚLTIMA de Martí Pol, quina lletra és la base de l’himne de la via catalana, la V de l’11 de setembre de 2014, fou l’entrada de la celebració poètica festiva de la gran festa catalana. “ARA ÉS L’HORA”, lema de l’exraordinària celebració, fou l’himne cantat i que el recital volia convertir-se en un espai més amb la poesía caminant cap a la independència.
La llengua castellana es va afegir a la festa, saludada pel presentador de l’acte, no com una enemiga sinó com una germana. Un dels poemes que no hi va faltar va ser LA CAMPANA DE SANT HONORAT, de Josep M. de Sagarra, que acaba amb “ Canons i lleis i forques, aixó rai! / Se’ns menjaran segons la seva gana, / però ningú pot ofegar-nos mai / la veu de la campana.”     El recital es va cloure amb AUCA A LA INDEPENDÈNCIA.
Entre clients de la Gelateria i els aficionats a la poesía, la Terrassa de l’establiment oferia un aspecte important pel nombre de persones i l’interès pel respecte i silenci adient a la trovada. L’acte era obert i amb aquest motiu es convidà als presents que ho desitgessin a participar recitant algun poema. Estic segur, que amb la continuitat, els amics de la cultura seran espontanis en propers recitals. Una sincera felicitació a la Gelateria JIJO i en especials als joves organitzadors de BINARY EMOTIONS NIGHTS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada