L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dissabte, 24 de gener del 2015

CONCERT CIRCULAR

L’experiència viscuda en el Pavelló Esportiu Joaquim Rodríguez de Parets del Vallès explica el camí de la transcendència del ser humà amb un inconmensurable desig de l’infinit. Per què la humanitat sense la capacitat vital d’avançar, cada dia, un pas nou vers la totalitat no tindria sentit. El Concert Circular no era només un programa musical, era la humanitat integrada musicalment. Era el jo, que quan em comunico sóc música mitjançant el so de les paraules i les emocions, amb una abraçada i un bes, ho subscriuen. El Concert Circular esdevenia convivència en tota l’extensió existencial d’un poble que respira i viu intensament en el seu interior la poètica i la filosofia dels batecs del cor universal. Perquè els homes i les dones, els petits i grans,testimonis directes i protagonistes amb la seva presència corroboraven el missatge de la paraula i de la música. Cadascú, encara que inconscientment, definia que era humanitat i actor de la germanor universal. Idea, emoció i sentiment que esdevenia ambient i es respirava.
Concert circular no era només un títol promocional, era una mà que saludava i amb la seva encaixada trametia caliu comunicador d’amistat. La forma circular donada a la pista del Pavelló no era una expressió metafórica sinò el llenguatge de la natura que ens alliçona talment com radis que del centre del globus terraqui busquen la superficie per respirar l’aire universal. La música no es dirigía a l’espectador des d’un escenari sinó desde l’espai vital, talment com si la música i l’espectador fossin un mateix ésser. Una explicació artística de que la vida és música. Aquesta veritat de la vida música anava acompanyada de diferents situacions d’estar i de fer dels assistents amb la possibilitat de gaudir de les sensacions musicals en el propi cos, experimentant els sons d’uns instruments de músicoteràpia que un equip sanitari del programa convidava a viure els seus efectes en el propi cos.Un concert que convidà des del seu començament a gaudir de les olors de les herbes medicinals i dels sabors de fruits naturala elaborats anisos.Tota la màgia de la natura embolcallada amb l’extraordinari missatge de les músiques del món. Una vetllada en la que el protagonisme rauia en la veritat del ser humà.
L’aspecte que presentava el Pavelló de Parets del Vallès definia la veritat de la cultura d’un poble que amb el seu comportament demostrava que la  savia viure i es responsabitlitzava i agraia als creadors d’actes culturals que convertien en metàfora de la convivència del conjunt dels ciutadans.
Tots els grans esdeveniments, i el Concert Cultural ho és, tenen un creador i un ideòleg i el d’aquest espectacle és el Director del Ceim Maria Grever, Sr. Ernest Briceño. Felicitats Ernest.

2 comentaris:

  1. No es podia explicar millor! Totalment d'acord. Si hi hagués més suport i iniciatives com aquesta, de segur que les coses canviarien...Cercle, música, vibracions, sincronisme, actitud, intencionalitat,...tot suma!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amic JJ, gràcies per les seves paraules. És tal com el vaig viure i tenir la sort de col·laborar-hi amb un poema que porta per títol Concert Circular. La seva opinió esperona a continuar. Gràcies.

      Elimina