L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimecres, 28 de gener del 2015

TROBADA POÈTICA “MES DE GENER” DEL NIU D’ART DE PARETS

Poeta homenatjat JAUME SALMERON I MARRO, de Mollet del Vallès
El recital popular palesà una respectable assistència de públic a la Sala Basart Cooperativa. L’esdevenimnent col·laborava en la Festa major d’hivern, demostració de la força cultural del municipi i de com els paretans viuen la poesia i la música. Les dues modelitats culturals s’agermanaren, donant-se les mans, amb un espectacle de dues parts. La primera, dedicada a la poesia en la que cada recitador podia presentar dos poemes, un obligatòri del poeta homenatjat i el segon, voluntari, propi o d’altri. En honor a la veritat la poesia de Jaume Salmeron, que per problemes de salut no va poder assistir, va impactar possitivament per la seva qualitat humana. Autor de quatre poemaris, en tots ells, la dignitat de la persona és sempre fil conductor. El darrer llibre publicat reafirma la tendència. El seu títol LA POESIA AMB NOM DE DONA. Els altres són: CAMÍ A L’ALBA, POÈTICAMENT PARLANT, i 15M,INDIGNADOS DE MOLLET. La segona part hi aportà el valor afegit de la música amb la participació dels socis del Niu d’art que formen part del grup de PLAY-BACK, del casal del avis de Can Oms. L’edat no és impediment quan l’art es porta dins. I ho van demostrar amb un saber estar a l’escenari amb una naturalitat tal que donava la impressió que més aviat era un directe. Van alegrar la vetllada amb les cançons: LA CIGARRA, NEW YORK NEW YORK, COMPARSITA, A TODO DOLOR, NO LLORES POR MI ARGENTINA i FANTASMA DE LA ÓPERA.
Niu d’art de Parets amb el nou local i amb el nou organigrama ha donat un pas endavant en la seva promoció cultural amb una major qualitat dels seus esdeveniments, amb els seus concursos, i, molt important, amb les col·laboracions de diferents entitats culturals de Parets, sense oblidar el suport de l’Ajuntament, que no nomès facilita sinò que amb la seva ajuda empeny per no defallir. Acompanya fotografia del públic assistent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada