L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dissabte, 31 de desembre del 2016

Comiat del Niu d’art poètic a l’any 2016L’any que acomiadem ha estat un any culturalment enriquidor per a l’entitat poética de Parets del Vallès i l’experiència afegida li dóna més força a les seves ales per intentar volar més alt. Les dues fites més importants del Niu d’art són el concurs de Poesia Escolar i el Festival de la Poesia del més d’octubre.
En el 2016 s’hi afegí un Congrès de poesia popular, celebrat al restaurant La Salut. Els recitals mensuals s’han celebrat a la Sala Bassart de la Cooperativa amb la novetat que el de la Festa major d’Estiu es traslladà a Can Serra, que ofereix un excel·lent espai per a la poesia especialmente a l’estiu. Una de les novetats dels recitals fou la temàtica en la que la poesia de les dones hi assolí una presència considerable, al costat de la poesía de diferents nacions. La centralitat del Niu d’Art rau en la promoció der la poesia i cultura catalana però amb la mà estesa com s’ha demostrat en aquest any que acaba que s’ha allargat a la poesia de les dones, a les poesies del món i a la poesia moderna dels EE UU. També es dedicà un recital als joves en el que van tenir una participació excel·lent el Grup de Rap del CEM Maria Grèver. Niu d’art està obert al món, com ho palesà amb l’espectacle presentat al Teatre de Cal Rajoler , RAMON LLULL SOM TOTS I TOTES.
Entre les activitats, cal tenir en compte les Tertúlies que s’han celebrat al restaurant  Jardí i esperem que en un format nou tindran continuitat el 2017. El Niu d’art poètic de Parets del Vallès, està molt orgullós del seuss premis de poesia i treballa per millorar-los i convertir-los en un referent de la poesia catalana. No podem oblidar la col·laboració del CEM Maria Grever, com tampoc la nova entitat El Cuscus, amb aportacions musicals que comporten un molt important valor afegit a l'activitat poètica.
En aquesta tasca, agraïm la col·laboració de les escoles ACESCO, MONTSERRAT, TORRE MALLA I SINIA, que amb la seva pedagogia ajuden en la tasca de descobrir nous valors. I no oblidem el recolzament de l’Ajuntament perquè el Niu d’Art no podría portar endavant els seus projectes sense l’ajut municipal. El 2016 és història i el Niu d’art ha fet una bona feina de promoció de Parets, ajudant-hi Vallès Visió i Ràdio Parets. Però la directiva del Niu d’art vol anar més lluny i prepara el 2017 amb la continuitat dels recitals amb alguns petits canvis d’objectiu i d’indret, amb la continuitat del Congrès de poesia popular, amb un nou espectacle de poesia dedicat als poetes d’ahir i d’avui de la població i amb projectes nous que encara no estan preparats per donar a conèixer. En el que s’està treballant, i el seus resultats no seran immediats però no massa llunyans, en una pàgina web per dinamitzat el blog niud’art.entitats.parets. com i el poetes.parets. Per portar endavant i crèixer Niu d’Art fa una crida als amants de la literatura i en particular de la poesia perquè es fassin socis de l’entitat. Ho poden fer omplint les butlletes corresponents en cada recital i activitat de l’entitat. Niu d’Art Poètic vol ser una entitat cultural de referència de Parets del Vallès. Properament s’informarà del programa del 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada