L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimecres, 7 de desembre del 2016

La música una teràpia nadalenca



El concert de Nadal 2016 de l’escola de música Maria Grever, de Parets del Vallès, convidava a somiar la bellesa natural de l’ésser humà contemplada en un jardí de flors multicolors que encomenaven les essències més intenses de les sensibilitats humanes. Les diferències naturals viscudes per cada persona respiraven un alè exigent de convivència que necessita donar-se les mans per ballar la dansa més bella del món que és la vida en pau. La música viscuda per persones amb discapacitats mentals era el tema central del concert. Senzillament una intensa lliçó de relacions humanes, quan de veritat el progrès social busca la felicitat. Per què la felicitat es viu, sigui quina sigui la capacitat psíquica de cada persona. Quan el got és ple la felicitat s’encomana. Quan és buit la foscor domina, hi manca la llum que és vida. El missatge del concert mereixia la nota més alta. Era impressionant el ple que presentava el Teatre de Can Rajoler que li va fer un gol al partit de futbol que es jugava a la mateixa hora. És veritat, penso, que la majoria d’assistents eren familiars dels protagonistes, com manen els cànons de la formació que els pares i avis imparteixen als fills i néts.
En el concert de CEM Maria Grever, la música que es presentava per ser aplaudida era la música del cor, la de la il·lusió, perquè ser músic m’ajudarà a ser més persona, a ser igual a tothom. Era una  meravella comprovar la mirada dels nens i nens, nois i noies, sobre les seves mans quan teclejaven el piano, pulsaven les cordes de la guitarra, arrencaven els sons del violí, bufaven les instruments de vent, gaudien amb la percussió i com els seus ulls s’il·luminaven amb els aplaudiments del públic. La durada del concert era una exigència de la centralitat dels protagonistes de la música.
L’alliçonament fou la millor de totes les notes musicals, per què es palesà que amb dedicació, constància i fe ningú és un descapacitat  per assolir els objectius de la seva felicitat. I l’ensenyança més preuada fou el valor de la música en la formació integral de les persones. El CEM Maria Grever, un orgull pedagògic de Parets del Vallès i la riquesa humana i social dels professors de l’Escola que de l’art en fan una teràpia i dels discapacitats persones normals. I un valor afegit, la fe dels familiars que donen ales als programes musicals de l’escola. El Concert de Nadal del CEM Maria Grever em portà a viure la música dels àngels que proclamaven la bona nova als pastors de Betlem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada