L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

divendres, 24 de març del 2017

A l’abril cada gota val per mil



Les pluges del mes d’abril tenen una relació molt directa amb les collites i així ho ratifica el refrany “l’abril mullat de pa ve carregat”. L’aigua d’abril em porta a pensar sobre una altra pluja, que pel més d’abril acostuma a ser fecunda pels horts i jardins de la cultura. Abundants com les pluges d’abril són les pluges de lletres que conreen la narrativa, l’assaig, la història, l’art, la ciència i la poesia. Concretament em referirè als rius de la poesia que omplen el mar de poemes. És un goig durant el mes d’abril banyar-se en les platges dels mars poètics i a Catalunya cada població convida a  gaudir-ne. L’aigua poètica no nomès fecunda la terra i saona les llevors sinò que també regala sensacions de benestar i satisfacció. La poesia és l’aigua de la vida. El mes d’abril és el mes de les grans tempestes poètiques que inunden les places dels pobles i les platges s’omplen de banyadors somergint-se en l’aigua de la lectura refrescant i vitalment enriquidora. Una de les pluges que més em plauen són les pluges de poemes que omplen les prestatgeries de les biblioteques i saonen els camps de les emocions humanes.
Però la pluja mulla els carrers dels pobles amb recitals i concursos carregada del pa cultural que alimenta la capacitat creadora de petits i grans. El Vallès Oriental n’és un bon exemple, com totes les comarques de Catalunya. I en el Vallès hi ha un poble que el mes d’abril poèticament és molt plujós amb dues diades de pluja poètica força interessants: la Festa de la Poesia Escolar  i la celebració del Recital Poètic del més d’abril en la diada de Sant Jordi, que els metereòlegs poètics preveuen una pluja abundant de poemes dels i les poetes de Parets del Vallès. La pluja poètica escolar s’espera que sigui molt densa i intensa perquè els núvols que s’apropen van molt carregats. Els alumnes d’ESO dels Col·legis de Parets han conreat curosament l’hort de la poesia amb les llevors, que són les lletres provocant amb la seva dedicació una pluja plena de poemes.
El Concurs de Poesia Escolar i el Recital del més d’abril en la diada de Sant Jordi, el Niu d’art els ha convertit en l’objectiu primordial per contribuir a crear una imatge cultural i artística de Parets envejada i aplaudida en el marc cultural català. El dia 8 d’abril la pluja poètica escolar inundarà el Teatre de Can Rajoler i el dia 23 d’abril, Sant Jordi i Festa del llibre la pluja farà viure la Plaça de la Vida amb llibres, poesia i música tot el dia.

 Recordem el refrany: “l’abril mullat de pa ve carregat”.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada