L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimecres, 29 de març del 2017

Viure poèticament a l’abril


Viure poèticament a l’abril
La poesia si no és vida no té sentit. Els poemes tenen una missió fonamental, injectar vida. Però no sempre les injeccions són saludables. La lectura d’un poemari és una injecció. Per què sigui efectiva primerament ha de ser afectiva. Senzillament, desvetlla un desig. I quan hi ha desig el destí és assequible. El mes d’abril, que és el marc del dia del llibre i de la rosa, a Catalunya escampa sensacions de bellesa íntima i el psíquic de les persones floreix com floreixen els jardins a la primavera. La poesia i la rosa són cada dia la primavera de la vida que defineix una plenitud de libertad en el camp de la història. Perquè viure poèticament significa ser i saber estar i fer. I aquesta realitat, que en la primavera es defineix amb l’exuberància del color i la fragància floral, en el dia a dia de la vida es viu amb la força interior de la personalitat que es transforma en solidaritat i amor per què la felicitat defineixi el jardí de la història.
I en aquesta tasca de conreu psíquic de la humanitat, la poesia hi ha d’exercir sanitàriament injectant vida, culturalment oferint lectures que són medecines d’excel·lència, socialment perquè conviden a la solidaritat amb germanor i laboralment perquè enriqueixen l’esperit i el resultat és una persona íntegra en una societat de convivència en pau. La poesia és més que els poemaris dels grans i petits poetes, és més que els recitals i espectacles públics, és l’assoliment d’alló que ens els llibres s’hi intueix i en els espectacles s’exempleritza. És viure en la totalitat. Per què la poesia, quan és veritablement vida, converteix tots els actes, moments i esdeveniments de l’existència en un exrecici sanitari de salut pública. I és per aquestes raons que desitjo amb tot el cor la celebració del dia de Sant Jordi, la diada del llibre i de la rosa. I ho desitjo, perquè per la seva vessant de salut pública suposa una invitació a tots els estaments socials, polítics, econòmics, laborals, culturals, religiosos i socials, es vacunin amb l’injecció poètica de la vida. Peró la vacunació ha de descartar la publicitat de quedar bé.
Per assolir la veritat del missatge és imprescindible que la lectura del llibre de Sant Jordi vagi més enllà de la curiositat per descobrir-hi la personalitat del jo lector. I si el llibre és un poemari la seva medecina no és nomès recuperar la salut,és sentir-se sa. La medecina cultural d’un llibre i especialment d’un poema és  una aportació bàsica per a la convivència. El dia de Sant Jordi és bo retrobar-nos nosaltres mateixos amb un llibre i una rosa a la mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada