L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dijous, 2 de novembre del 2017

POESIA I MÚSICA EN EL SILENCI

El dia de TOT SANTS, a casa nostra, l’esperit global de la vida respira aromes de les flors, escolta músiques i poemes i medita en els espais del silenci on conversen íntimament els habitants dels pobles i els que reposen la pau merescuda. Alliçona comprobar la força espiritual dels cementiris el dia de Tot Sants o de Tots Sants. Tot Sants és l’espai dels d’ahir i els d’avui, Tots Sants, és la resposta dels que habiten el TOT. És le dia de la gran Germanor universal, el dia en el que la vida i la mort fan veritat la seva germanor, amb la vida comença l’existència i amb la mort es transforma en una altra. Com és aquesta altra, en tots és un desig, en molts, una altra vida, i en alguns la fi de tot. Però el dia de Tots Sants és la gran diada de la humanitat, perquè humanitat són tots, els d’avui i el d’ahir.
A Parets del Vallés l’acte central de la festa global de germanor se celebrà en un espai del cementiri. Un recital poètic i un concert musical. La poesia i la música que són la mística i la lírica de la vida. El Niu d’art hi aportà la paraula definidora de cada personalitat perquè és la paraula la imatge subtil de cada ésser humà. Però la força de la  paraula de la mà de la música esdevé la intensitat sublim de la existència, que respira natura i desitja eternitat. Amb els poemes i les músiques al vent, Parets saludava espiritualment als seus avantpassats mentre ornava la seva estada amb un ram de flors, enviava la il·lusió d’aquells petons de la vida, recordava alegries i penes, i alguna llàgrima regalaven els ulls.
El Duo Adagio amb el piano i el violí amb les seves melodies embolcallaren les essències dels poemes i regalaren al cel blau el missatge de l’amor, que no mort mai i que fa viure pensant en l’infinit sublim. Infinit que cada persona viu d’acord amb les seves idees i emocions però que en el fons sempre és una abraçada universal de tota la humanitat.
Parets, el dia de TOT SANTS, va recodar a tots els seus ciudatans que en l’espai del gran silenci s’hi descobreix el misteri de la vida, embolcallada amb aromes poètiques i amb músiques de l’anima. I que la vida ha de ser sempre plena, cada jo ha de ser jo per què Tots Sants celebrin la seva gran diada.         


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada