L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dilluns, 15 d’abril del 2019

VERMUT POÈTIC A PLENA LLUM DEL DIA


El C/ Major de Parets del Vallès fou el dia 13 d’abril de 2019 escenari poètic d’un recital especial. Organitzat pel Niu d’art poètic amb la col·laboració de la llibreria FARRES i del restaurant RIBAS DO SIL, la poesia amb acompanyament musical de la cubana Yaneisy es convertí en l’aire que respirava la població vallesana i el vent que el regalava eren les veus dels poetes del Niu d’art,  celebrant que el seu Parets és un poble lector. El públic assistent, al mateix temps que feia seus els poemes degustava un vermut que agermanava esperit i matèria. El recital en el que actuaren poetes del Niu d’art amb la poesia dels seus llibres esdevenia el vermut preperatori de l’apat de la cultura del dia de Sant Jordi. La col·laboració entre les tres entitats de la població no era un assaig, era la demostració d’una realitat de les arrels fondes de la paraula. No serà només el primer, ni menys el darrer, perquè el segon vermut poètic ja té data i poeta vallesana, Ramona Arimon, que presentarà el seu primer llibre de poemes i vol celebrar-ho al costat dels seus companys del Niu d’art i de tots els amics i amigues de la poesia de Parets del Vallès i del seu entorn. Unes paraules de presentació sobre el sentit de la poesia com configuradora social i creadora de dignitat donaren pas al poeta JOSEP BERNAL, persona que viu la poesia i la fa viure perquè amb les seves paraules i els seus poemes defineix l’essència poética que flueix de l’esperit de cada ésser humà.
EULÀLIA RIPOLL, poeta d’un profund accent psicològic i coneixedora de la psicologia humana endinsa a qui l’escolta en les profunditats del seu cor per auto-escoltar els batecs i gaudir de la passió inmensa que li dóna vida.
Fou JAUME ANFRUNS, entusiasta de la seva població, promotor de l’activitat poètica a Parets amb una constància de més de seixanta anys, qui recordà com es viu a la seva població la poesia. JOAN SALA VILA, obsessionat per saber interpretar el llenguatge de l’aigua en totes les seves manfiestacions i totes creadores, llegí uns poemes que intercanviaven vivències les gotes d’aigua i els granets de sorra amb els peixos i les aus marineres. MARIA PUJOL, incansable promotora de la cultura, veu imprescindible en els actes culturals i literaris de la poblaciónfeu les delícies amb els seus comentaris i amb el caliu humà dels seus poemes. Va cloure el recital ISIDRE OLLER, president del Niu d’art i poeta amb l’excel·lència de la paraula i amb la profunditat filosófica del seu pensament. El C/ Major per unes hores fou centre de la paraula amb els aromes de les flors dels poemes amb una ullada al proper Sant Jordi que en la parada de la llibreria FARRES tindran un espai els llibres de poemes dels poetes del Niu d’art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada