L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimecres, 10 de maig del 2017

Poesia a les xarxes



Francament il·lusiona la presència poètica a les xarxes. La creativitat dels i les poetes palesa les essències de l’humanisme des de la passió i també amb l’equilibri de la raó. És l’existència humana amb projecció universal. Òbviament no tots els poemes gaudeixen dels grans valors literaris, que els diferencien de la poesia d’elit, però tots insinúen un gran humanisme. Predomina, és veritat, aquella poesia de picardia erótica que reivindica la creativitat femenina. Des d’un erotisme subtilment embolcallat a aquell més obert i directe que desperta la passió davant les nueces humanes. I en aquestes manifestacions estimades poesia s’hi endevina una voluntat de respecte al cos humà. La saviesa de la naturalesa ha dotat el cos d’humà d’una sensibilitat de capacitat indefinida convertint la pell i els òrgans en factors de relació amb incidències múltiples en la convivència. Alló que la naturalesa ha fet mereix el màxim respecte i per a palesar-ho el ser humà no és nomès sensible passional sinò que a la vegada és raonable intel·lectualment. No debades, la poesia en la seva perfecció hi palesa l’exercici passional regulat pel raonament intel·lectual. Extraordinàriament la manifestació poètica esdevé el fruit del conreu en la configuració de l’ésser humà integral. Les facultats i capacitats humanes estan al servei del tot i la poesia esdevé un equilibrador molt especial. L’experiència ens ensenya que la capacitat poètica la pot desenvolupar un científic en qualsevulla dels seus camps; un humanista estudiós de la llengua i les seves modalitats expressives i els moviments socials; un treballador que expressa mecànicament els seus sentiments; una persona gran i una infantil. I en aquest subtil i ampli ventall d’expressió poètica la història al llarg dels temps hi ha plantat diferents fites en la gran pista de la humanitat.
Fites totes interessants, independents del valor artístic que els barems literaris atribueixin a cada poema. Des de la senzillesa a la sublimació alló veritablement important és la presència de la veritat i la justícia del ser humà. Per què la millor poesia és la vida de les persones, mirall en el que descobreixes la personalitat. Sortosament seguir la poesia, que es presenta a les xarxes, és una invitació a enriquir la pròpia imatge. I ho és perquè del coneixement de la poesia més propera neix el desig d’assolir la poesia més valorada. Sortosament a les xarxes també es parla i molt de la gran poesia i molts del recitals es basen en els poemes dels grans poetes de la literartura del país i universal. Una realitat que l'exercici poètic és un configurador social equilibrador per què és passió i raó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada