L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dijous, 21 de març del 2019

LA POESIA, MEDICINA TAMBÉ AMB RECEPTA MÈDICA.


La vigília del Dia Mundial de la Poesia vaig viure en la Farmàcia Costa Codina de Barcelona la transcendència de la poesia. La direcció de la farmàcia em va convidar a dirigir-hi una SESSIÓ DE POESIA tenint com a fons de la trobada els meus llibres de poemes SÓN ELLES i EL MAR FA L’ULLET A LA FINESTRA. Francament una vegada a l’estança de les trobades i conferències vaig tenir la sensació de sentir-me metge de malalties dels sentiments humans. Posant ordre a les meves idees d’acord amb els títols dels meus poemaris hi descobreixo una relació directa amb dos dels grans temes de la societat d’avui. SÓN ELLES, és un sentit homenatge a la dona en la seva reclamació de la igualtat de drets i deures denunciant el domini masclista i EL MAR FA L’ULLET A LA FINESTRA, es mou en una gran germanor del ser humà i tota la natura recordant que la persona és també terra, aigua i vent.
I són aquests dos temes els responsables d’anamolies emotives malaltises de l’ésser humà. Els assistents a la sessió poètica palesaren amb les seves paraules la importància que la seva vida tenia viure poèticament i sentir-se no només escriptors de poemes sinò creadors del seu millor poema que és la seva vida i que amb la seva imatge els amics i que comnviden a llegir-la als ciutadans que comparteixen amb ells l’art de la paraula. El regne de la poesia palesa dues vessants significatives i necessàries. Els poetes esdevinguts mestres en l’art de la paraula per la perfecció en el domini i modulació de metàfores i altres figures poètiques i els poetes del poble, poetes necessaris perquè sense ells no sorgirien els reconeguts literàriament, que la viuen millor que l’expressen. Perquè el que és humanament desitjable i necessari rau en el fet de descobrir cada persona la seva veritat poética, que es pot manifestar en les diferents variacions artístiques i descobrir l’art en activitats diàries de la vida, ja sigui per subsistir, ja sigui per formar-se, ja sigui per treballar. Representat molt humanament quan la mestresa de casa fa una truita per els àpats i avui els hotels tenen un valuós sentit artístic en la presentació dels diferents plats dels seus menús. La poesia significa fonamental acció creativa. I la creativitat també es fa palesa en el servei farmacèutic atenent el client que presenta una recepta mèdica i demana consells. La poesia serà la medecina de les malalties del no hi ha res a fer, no serveixo, ja s’ho faran, la gent és molt egoísta etc. I la poesia et diu si l’escoltes, si vols ser útil a la societat sigues tu una persona digna en la teva integritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada