L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dilluns, 19 d’octubre del 2020

GLOPS ERÒTICS DE SOSPIRS BÍBLICS

 

 El poemari que presento fou escrit a consequència  de la lectura del llibre bíblic EL CÀNTIC DELS CÀNTICS, en el que l'erotisme hi juga un paper central. I m'ha portat a reflexionar sobre la realitat de l'ésser humà, que no podem oblidar que és matèria i esperit. Les sensacions corporals dels diferents membres dels cos i de totes les seves parts aviven les de l'esperit i alenen les relacions humanes de persona a persona. La importància del cos en la formació de la persona és bàsica i la nuesa palesa la imatge escultural més artística de la naturalesa."La seva imatge li roba la mirada,/ de sobte els sentits pateixen vibracions d'un foc,/ i l'encant de l'estimat / embruixa uns ulls enamorats". No oblidem que el desig comença amb una mirada, els ulls protagonistes del procès amorós. Però aquest procès que comença amb un amor eròtic es complert quan esdevé amor de l'esperit.El camí de la transcendència és el camí amorós de les relacions humanes.ElEl poeta del Càntic dels Càntics ens fa adonar que l'amor humà no és veritable sense la relació amb la natura, quan ens diu:"No us fixeu en la meva morenor: és el sol que m'ha embrunit". Com a consequència crec l'ordre d'estimar comença amb la natura, segueix en el cos i el complerta l'esperit.
El poemari fou editat per Kit-book Serviciosn editoriales S.C.P que treballa amb Amazon. A Granollers el trobareu a La Gralla i a la llibreria Buñuel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada